Puistjes Uitknijpen

                        Informatie over Puistjes en Acne

Puistjes

Hoe ontstaan ze

Behandeling

Voorkomen

Littekens

Op de Rug

Puistjes Voorkomen

Puistjes komen bij iedereen in meer of mindere mate voor, ze zijn eigenlijk niet te voorkomen. Toch kun je een aantal dingen doen om te voorkomen dat je nog meer puistjes krijgt;

- Let op wat je eet

Door onderzoek is al aangetoond dat je voeding van belang is bij het voorkomen van puistjes. Iedereen reageert anders op voeding, heb jij iets dat als je het eet, je meer puistjes krijgt? Laat dit dan staan. Eet zo veel mogelijk gezond, zoals fruit, groente en volkoren want dit versterkt je immuunsysteem.

- Laat je huid met rust

Als je al een puistje hebt, probeer hier dan niet aan te zitten. Puistjes uitknijpen moet je heel voorzichtig doen om geen bacteriën te verspreiden die weer nieuwe puistjes kunnen veroorzaken.

- Was beddengoed regelmatig

Tijdens het slapen, lig je met je gezicht op je kussen en tegen het laken en dekbed. Er komen tijdens het slapen allemaal afvalstoffen en bacteriën uit je huid. Om te voorkomen dat je jezelf besmet en nieuwe puistjes veroorzaakt, moet je je beddengoed regelmatig op 60 graden wassen.

- Verzorg je huid

Puistjes worden meestal veroorzaakt door een teveel aan talg en een vette huid. Er zijn producten te koop waarmee je gezicht kan wassen en het talg verwijderen. Let op dat deze producten je huid niet uitdrogen want een droge huid gaat juist extra talg produceren.

- Verminder stress

Bij de meeste mensen worden puistjes verergert door stress.

- Doe aan sport

Door te gaan sporten verbeter je je doorbloeding, tevens ga je door sporten zweten waardoor je lichaam afvalstoffen kan afscheiden. Dit betekent dus ook afvalstoffen en huidonzuiverheden uit de poriën in je gezicht.