Puistjes Uitknijpen

                        Informatie over Puistjes en Acne

Puistjes

Hoe ontstaan ze

Behandeling

Voorkomen

Littekens

Op de Rug

Behandeling Puistjes

Puistjes en Acne, veel mensen groeien er overheen maar soms blijven puistjes een probleem. Gelukkig is een puistjes behandeling mogelijk. Voor men puistjes kan behandelen is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen om meer puistjes te voorkomen en vervolgens een behandeling te kiezen.

- Huid middelen

Er zijn verschillende middelen om puistjes te behandelen via de huid. Een behandeling op basis van Benzoylperoxyde helpt tegen puistjes met puskopjes en puistjes met roodheid. Benzoylperoxyde lijkt het probleem de eerste weken alleen maar te verergeren maar de behandeling begint pas goed te werken na 4 a 6 weken gebruik. Dit middel is zonder recept bij de apotheek te koop.

Andere behandel methodes zijn cremes of gels gebaseerd op Tretinoine of Adapaleen. Deze middelen behandelen zowel puistjes, acne als mee-eeters. Deze middelen zijn alleen met recept te verkrijgen.

- Medicijnen

Als een puistje behandeling met huid middelen niet aanslaat, is er ook een behandeling met medicijnen mogelijk. Deze behandeling zijn gebaseerd op antibiotica die in de vorm van capsules of tabletten ingenomen moeten worden. De antibiotica remmen de groei van bacteriƫn en verminderen daardoor de ontstekingen. Een dergelijke behandeling kan alleen voorgeschreven worden door een arts en zijn voor mensen met ernstige vormen van puistjes.